ONZE WERKWIJZE

Op de door ons uitgevoerde dakcoatings geven wij 15 jaar teruglopende garantie.

Siliconen dakbedekking is een ecologisch verantwoorde dakbedekking

Stap 1. Reinigen van het dak d.m.v. hoge drukspuit (max 120-130 bar) en een biologisch afbreekbare reiniger.

Stap 2. Het dak mechanisch drogen d.m.v. blazers.

Stap 3. Dak inspectie, alle naden, slechte en of dubieuze plekken voor behandelen, dit kan kan d.m.v. een vloeibare vuller of geo tex membraam ( in enkele gevallen wordt er een bleed blocker aangebracht, een soort primer ).

Stap 4. Eerste laag aanbrengen ( voor het contrast tussen de 2 lagen wordt en gewerkt in 2 kleuren, wat als voordeel heeft dat wij er zeker van zijn dat het dak de juiste dekking aan coating heeft gehad.)

Stap 5. De tweede laag kan al naar gelang de heersende temperatuur en luchtvochtigheid tussen de 2 en 4 uur na de eerste laag worden aangebracht.

Wat wel van belang is, is dat de temperatuur boven de 4°C is met als maximum 35°C. Tevens moet het droog zijn en blijven tot minimaal 2 uur na het aanbrengen van de laatste laag, hierna is het dak bestand tegen alle weersinvloeden.

De door ons gebruikte Siliconen coating is een 100% Siliconen coating. Het product is afkomstig uit Amerika en voldoet ook hier aan alle milieu eisen. Het is een oplosmiddel vrije coating. Wat betekend dat 95% van wat in het blik zit ook daadwerkelijk als product achterblijft op het gecoate dak.

De manier van applicatie kan zijn d.m.v. kwast, roller of airless spuiten.
Welk systeem van applicatie wordt gebruikt heeft geen invloed op de kwaliteit. Voor kleine of middelgrote projecten wordt over het algemeen gekozen voor rollen. Oppervlaktes van meer dan 1000 vierkante meter worden gespoten. Spuiten gaat drie keer zo snel als rollen, maar behoeft veel meer voorzieningen zowel voor als na het opbrengen van de coating. Tijdens het aanbrengen wordt continu gemeten d.m.v. een natte laagdikte meter of de gewenste dikte is verkregen. Uiteindelijk hebben we ons doel een naadloos 1 millimeter dik siliconen membraam bereikt.

Het grote voordeel wat Siliconen Dak Coating heeft tegenover de oude bestaande systemen is:

  • Ongevoelig voor veroudering door UV licht
  • Ongevoelig voor staand water
  • Ongevoelig voor temperatuur schokken (het constante proces van uitzetten en krimpen door temperatuur verschillen, wat scheurvorming opwekt
MAAK EEN AFSPRAAK